Δημιουργία δικτυακού τόπου

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Αυτό είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της γραμμής εργαλείων. Mας επιτρέπει να προσθέσουμε ποικίλα διαδραστικά αντικείμενα σε οποιαδήποτε σελίδα στο δικτυακό μας τόπο. Πέρα από την προσθήκη κειμένου, εικόνων και γκαλερί μας επιτρέπει να προσθέσουμε ψηφοφορίες, φόρουμ, λίστες και άρθρα.

2. Widgets:  Μέσα από την επιλογή Widgets (στα Περισσότερα) μπορούμε να ενσωματώσουμε στο δικτυακό μας τόπο δεδομένα από άλλες πηγές όπως: Google Xάρτες, Flickr, Google Gadgets, YouTube κ.ά. Στο παράδειγμα που εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα  έχουμε εισάγει ένα χάρτη από την υπηρεσία Google Χάρτες  και ένα βίντεο από το Youtube για το Ρέθυμνο. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος τη στοίχιση και άλλες λεπτομέρειες ενός widget κάνοντας κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις πάνω δεξιά. Μπορούμε να καταργήσουμε ένα widget κάνοντας κλικ στο Χ που επίσης βρίσκεται πάνω δεξιά. Τέλος αν θέλουμε να αλλάξουμε τη θέση ενός widget απλά κάνουμε κλικ στην μαύρη μπάρα στο πάνω μέρος και το σέρνουμε και το αφήνουμε στη νέα του θέση.

3. Κείμενο: Αν κάνουμε κλικ στην επιλογή κείμενο και εικόνες θα εμφανιστεί ένα νέο πεδίο στο οποίο, αν επιλέξουμε Επεξεργασία πεδίου, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο που μας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουμε κείμενο και εικόνες.

 

3.1. Το παραπάνω παράθυρο επεξεργασίας διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επεξεργαστή κειμένου. Ένα σημείο διαφοροποίησης είναι πως δεν μπορούμε να επικολλήσουμε κείμενο απευθείας σε αυτό τον επεξεργαστή. Αν έχουμε ήδη δημιουργήσει αρχεία κειμένου σε άλλα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου μπορούμε να τα αντιγράψουμε και να τα επικολλήσουμε, ωστόσο θα πρέπει να πρέπει να επιλέξουμε τα κουμπιά Επικόλληση ή Επικόλληση ως  στη γραμμή εργαλείων του επεξεργαστή κειμένου. Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο στο οποίο πρέπει να επικολλήσουμε το προς αντιγραφή κείμενο χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+V 

 

4. Φωτογκαλερί: Όταν επιλέξουμε την προσθήκη μιας φωτογκαλερί αφού συμπληρώσουμε έναν τίτλο στο πεδίο Όνομα έκθεσης θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.1 Κάνoυμε κλικ στο κουμπί Ανεβάστε εικόνα το οποίο μας οδηγεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας για να επιλέξουμε το αρχείο εικόνας που θέλουμε να εισάγουμε. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift ή Ctrl (control) και κάνοντας κλικ στα αρχεία μπορούμε να ανεβάσουμε ταυτόχρονα πολλά αρχεία εικόνων. Αφού τις ανεβάσουμε, οι εικόνες θα εμφανιστούν στο παρακάτω παράθυρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

4.2 Σε αυτό το σημείο μπορούμε να επεξεργαστούμε ή να σβήσουμε τις εικόνες που έχουμε ανεβάσει. Κάνοντας σε μια εικόνα κλικ στην επιλογή Επεξεργασία και στη συνέχεια Επεξεργασία εικόνας θα εμφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.3 Κάνοντας κλικ στην επιλογή Περικοπή  μπορούμε να πάρουμε ένα μέρος της εικόνας. Αφού επιλέξουμε Περικοπή οδηγούμε το ποντίκι πάνω από την εικόνα και κρατώντας το αριστερό κλικ πατημένο επιλέγουμε το μέρος της εικόνας που θέλουμε να κρατήσουμε.

4.4 Με την επιλογή Μέγεθος εικόνας μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος της εικόνας ως προς το πλάτος  και το ύψος. To αρχικό ύψος και πλάτος της εικόνας εμφανίζονται σε pixels πάνω αριστερά.

4.5 Τέλος με την επιλογή Περιστροφή εικόνας μπορούμε να περιστρέψουμε την εικόνα αριστερά ή δεξιά ορίζοντας τη γωνία της περιστροφής σε μοίρες

4.6 Αφού επεξεργαστούμε την εικόνα, επιλέγουμε Αποθήκευση ως ή Αποθήκευση στο κάτω μέρος. Η επιλογή Αποθήκευση ως θα κρατήσει και την αρχική εικόνα και θα σώσει την επεξεργασμένη ως νέα εικόνα ενώ η επιλογή Αποθήκευση θα αλλάξει την αρχική εικόνα.

4.7 Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε την επιλογή Ρυθμίσεις στη σελίδα της έκθεσης φωτογραφιών (φωτογκαλερί) για να αλλάξουμε τις ιδιότητες που εμφανίζονται στο παρακάτω παράθυρο.

 

 

 

Αναζήτηση στο site

© 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα